Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt bankrånare anhållen

Den man som misstänks ha rånat Roslagens sparbank är anhållen.
Läs också: Yxman rånade bank i Älmsta

Annons

Efter vittnesuppgifter och mindre spaning kunde polisen gripa den man som misstänks ha rånat Roslagens sparbank i Älmsta. 

Gripandet var odramatiskt och skedde strax innan klockan 15 på måndagen och mannen fördes till polisstationen i Norrtälje. 

Innan mannen greps skedde flera husrannsakningar på adresser i Norrtälje kommun och mannen var anhållen i sin frånvaro.  

Under kvällen förhördes den misstänkte mannen. Åklagaren beslutade därefter om fortsatt anhållan. Polisen fortsatte även, enligt Magnus Persson, med yttre spaning.

– Vi jobbar fortfarande brett, säger han.

Man ville säkra bevisning och utesluta att den misstänkte inte hade medhjälpare. Man vet till exempel att mannen var ensam inne på banken, men man kan inte utesluta att det fanns medhjälpare utanför. Bland annat saknas uppgifter om hur han tog sig från Älmsta till platsen där han greps.

– Vi vill gärna komma i kontakt med folk som har gjort iakttagelser av en ung man på cykel eller reagerat på något särskilt i Älmsta eller utefter kanalbanken vid 11.34 på måndagen, säger Magnus Persson.

I så fall ringer man 114 14 och begär Norrtäljepolisen.

Den misstänkte gärningsmannen hade vid rånet en svart rånarluva på huvudet och bar en collegetröja, beigea byxor, gymnastikskor och en svart axelremsväska.