Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnah har släppt sin första egna singel

Minnah Karlsson slog igenom i Idol, där hon kom tvåa. Nu har hon släppt sin första singel, ”Pale Skies”. – Det känns jättebra, säger hon.

Annons

Hallstavikstjejen Minnah Karlsson fick hela Roslagen att följa Idol under hösten 2010, då hon tog sig till final och kom tvåa.

Sedan dess har hon flyttat till Stockholm och fortsatt jobba med musik.

Den 20 november kommer hon tillbaka till Hallstavik för att uppträda på ortens hundraårsgala i Folkets hus.

I höst har hon också släppt sin första singel, med titeln ”Pale Skies”.

– Jag har skrivit många låtar, men aldrig känt att jag velat släppa något förrän det känns helrätt. Det gjorde det med ”Pale Skies”.

Hur skulle du själv beskriva ”Pale skies”?

– När folk frågar vilken genre det är, brukar jag säga att det är melankolisk pop. Mörka verser förpackade med en poppig refräng.

Var kommer titeln ifrån?

– Jag älskar att skriva texter och det är nog den största anledningen till att jag håller på med musik faktiskt.

– Hela låten handlar om dysfunktionella relationer, att det ibland är så jävla svårt för människor att kommunicera med varandra. ”Pale Skies” kom bara till mig när jag skrev texten helt enkelt.

Hur har du jobbat med din musik de senaste åren?

– Jag har jobbat som låtskrivare och samtidigt jobbat med show i Göteborg, vilket har varit jäkligt skoj.

Hur kommer du att följa upp singeln?

– Vi har redan spelat in singel nummer två, som jag är väldigt exalterad över.

Hur jobbar du när du skriver dina låtar? Var kommer inspirationen ifrån?

– Det är väldigt olika. Sitter jag själv plinkar jag gärna på pianot och bygger text och melodi från början till slut, när jag jobbar med andra brukar jag känna in lite hur de vill göra och anpassa mig, det är alltid kul när man lär sig nya saker.

– Det här med inspiration är ju jäkligt lurigt, man kan vakna på natten och ha tusen idéer, för att nästa dag vara helt tom. För mig handlar det nog om att hoppa på mitt inre kreativa tåg när det kommer och det kan ju hända när och var som helst.

Vilken typ av musik lyssnar du på?

– Precis allt. Jag lyssnar ALLTID på text, så när nåt berör mig åker den in i spellistan och det kan vara allt från hårdrock till klassiskt.

Hur ser du på Idoltiden nu när det har gått några år?

– Idoltiden var en högst berikande upplevelse och jag har mycket att tacka för den tiden, på miljoner olika sätt. Jag är mest tacksam.

Hur tänker du jobba vidare med musiken?

– Jag kommer jobba vidare med musik, så länge det gör mig lycklig, men jag vill gärna göra annat också. Alltid haft en liten dröm om att bli museiguide, till exempel, eller jobba bakom scenen, så det är ju saker jag kanske skulle bocka av i framtiden.

Annons