Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister besökte verkstadsgolvet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson är ute och besöker företag runt om i landet. På tisdagen hade turen kommit till Norrtälje och verkstadsföretaget Tebex.

Tebex i Norrtälje är ett verkstadsföretag som levererar kablage och kablar och de har 40 anställda.

– Jag fick tips om att det här är ett intressant företag som också anställer många unga, säger Elisabeth Svantesson som fick en visning av verkstaden av företagets vd Raymond Fernström.

Ungdomsarbetslösheten kommer bli en av de hetare frågorna inför valet. Regeringen vill satsa på att fler gymnasieelever slutför sin utbildning, sänkta arbetsgivaravgifter och satsningar på yrkesintroduktionsanställningar (YA-jobb) samt en närmare koppling mellan företag och utbildningssystemet.

Just det sistnämnda är en fråga som Tebex vd Raymond Fernström engagerat sig i då han är orolig för skolornas bristande intresse för industrin. För några år sedan tog han också på sig rollen som skolambassadör.

– Det blev ett kort uppsving, men sedan avtog intresset rätt snabbt, säger han.

Vad tror du annars om ministerns förslag för att få fler ungdomar i jobb?

– Jag tror att den viktigaste åtgärden är att se över LAS (lagen om anställningsskydd). Det skulle ge oss en flexibel arbetsmarknad och ge de unga chansen i arbetslivet.