Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på Norrtäljes busstation

Det ska bli trevligare att vänta på bussen.

Bussterminalen i Norrtälje stad rustas med planteringar, nya cykelställ och fler sittplatser. Kommunen satsar 1,5 miljon kronor på uppfräschningen som startade i veckan och väntas bli klar under hösten.

– Vi vill öka tillgängligheten och skapa en trevligare miljö vid busstationen, säger Sara Johansson, landskapsarkitekt på Norrtälje kommun.

Den stora ovala ytan ska förses med två stycken öar formade av murar. Innanför de låga murarna, som kan tjäna som sittplatser, planteras blommor och träd i krukor.

Dessutom blir det nya sittbänkar samtidigt som marken jämnas till.

– Det blir marksten och asfalt i stället för det grus som ligger i dag, säger Sara Johansson.

Även cyklisterna får sitt. Gångvägen på den södra sidan av busstationen får nya cykelställ. Fler papperskorgar ingår också i arbetet som genomförs av kommunens gatu- och parkentreprenör Green Landscaping.

Träden sätts i krukor för att kunna återanvändas någon annanstans om planerna på nya bostadsområdet Roslagens famn blir verklighet.

– Det här är en tillfällig insats och vi vill kunna återanvända så mycket som möjligt, säger Sara Johansson.