Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på grusplan vid Grind

Det händer saker på Grindområdet i Norrtälje. Till sommarlovet kommer bland annat den nya spontanidrottsplatsen stå klar.

Annons

Grusplanen mellan Grindskolan och Parkskolan har de senaste åren inte varit mer än just en grusplan. Men nu ska det bli ändring på det då det byggs en idrottsplats för spontana aktiviteter. Kommunen har satsat 1,1 miljoner kronor på anläggningen där det bland annat kommer finnas en pulsarena med mål anpassade för olika idrotter.

– Vi har inte satt något slutdatum ännu, men förhoppningen är att huvuddelen är klar lagom till sommarlovet, säger Adam Persson, idrottschef på Norrtälje kommun.

Carina Hagström Andersson är aktiv i föräldragruppen Grind aktivitet som välkomnar den nya idrottsplatsen.

– Jag har träffat flera föräldrar som är jätteglada att den byggs. Det blir ett jättebra inslag för alla barn i Grindområdet, säger hon.

Under sommaren kommer gruppen också att arrangera en kurs där deltagarna får lära sig att fotografera insekter. Och i slutet av augusti återkommer fjolårets succéarrangemang Lådbilsrallyt.

–Till årets evenemang har vi skapat en kommitté som bara består av mammor. Vårt mål är att få föräldrar att hjälpa till spontant utan att man åtar sig allt för mycket, säger Carina Hagström Andersson.