Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michalak avslutade säsongen med en åttondeplats – blev bäste svensk i Sydafrika

Helgen den 11-12 november avslutades rallycross-säsongen för både Supercar- och Supercar Lites-klasserna. MK Orion-föraren Anders Michalak missade final med minsta möjliga marginal, men blev ändå bäste svensk i Kapstaden.

Efter en säsong som bjudit på mycket stolpe ut och marginalerna på fel sida, reste Anders Michalak med sitt lilla team ner till Sydafrika för att avsluta säsongen med en tävling i Kapstaden.

LÄS ÄVEN: (+) Inför avslutningen – Michalak redan redo för rallycross-revansch nästa år: "Man blir ju less"

Kvalomgångarna bjöd på bra starter och bra fart, men svårt underlag. Totalt blev det runt 20 punkteringar efter att båda klasserna kvalat. Banan fick ändras innan det var dags för semifinaler.

Michalak körde i den andra semifinalen och tog sig i mål på en fjärdeplats, knappt fem sekunder från tredjeplatsen som hade inneburit en finalplats. Totalt blev det en åttondeplats för Michalak, som lämnade Sydafrika som bäste svensk i Rx2-klassen.

LÄS ÄVEN: (+) Motorkrångel för Michalak på VM:"Det ville sig inte riktigt"

– Det har varit ett ganska bra racingår, men skulle vilja ha haft lite mer stolpe in, säger Michalak, som slutar på 13:e plats i Rx2-klassen när samtliga poäng är räknade.

Därmed är den första säsongen i rallycross över för MK Orion-föraren, som nu vänder blicken framåt mot nästa år där målet är att nå pallen.

LÄS ÄVEN: (+) Michalak missade semifinal med minsta möjliga marginal