Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mest udda boenden 2014

Det är varken standardrum eller lyxsviter med pool som gäller i
år. Vad sägs i stället om ett sandfort i öknen, ett gigantiskt torn
eller en djungelbostad? Lonely Planet har valt ut 2014 års mest
speciella hotellupplevelser.

Ett rent och fräscht hotell i all ära. Vad sägs om attistället bo i djungeln, eller i grottor framkarvade direkt ur en klippa? Lonely Planet väljer bland världens mer speciella hotell och listar tio av de bästa. I topp kommer Mihir Gahr, nära Jodhpur i Rajasthan, Indien. Det stora fortet ser ut som ett enormt sandslott. Här är allt specialgjort av hantverkare, som förvandlat hotellet till ett riktigt konstverk. Det rymmer nio enorma och extravaganta sviter. Läs mer på www.mihirgahr.com.

På andra plats kommer hyddor i Botswana. Planet Baobab i Kalahariöken är ett betydligt enklare boende, men likväl spektakulärt. Här bor man i skuggan av baobabträden, med en fantastisk stjärnhimmel om natten och precis intill flera olika safariäventyr.

Medeltida torn

Trea på listan är i stället ett boende i Italien - där man har chans att sova i ett medeltida torn som är 900 år gammalt. Inte det mest ödmjuka boendet alltså. Gäster kan boka hela tornet, som är det näst högsta i Bologna. Här finns vardagsrum, kök, och sovrum - samt en takterass med stadens bästa utsikt. Läs mer på: www.prendiparte.it/index.php?lang=it

Andra ställen som tagit sig in på listan är Gibbon Treehouse, som erbjuder trädkojor trettio meter upp i luften. De passar den äventyrlige - man kan nämligen bara nå dem med en särskild zipline. Gillar man inte höjder kan Taskonak Hotel i Turkiet vara något, här sover man i boenden som karvats ut ur klipporna i byn Göreme, Kappadokien.