Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer snö under måndagen

SMHI varnar för mer snö under måndagen. Bärgare rapporterar om flera avåkningar under det ymniga snöfallet i Roslagen på måndagsmorgonen.

Annons

Måndagsmorgonen började med vita vidder och halt vägunderlag i stället för knoppar och sol som tidigare. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för snö för Norrtälje kommun. Det är den lindrigaste varningen som betyder att en väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. 5-15 centimeter nysnö väntas ha lagt sig fram till måndag kväll.

Vid klockan 12.30 ska en bil med släp ha sladdat på länsväg 278 efter Solö på väg mot Furusund. Dessutom var länsväg 1108 mellan Häverö och Tomta avstängd på grund av halkrisken.

NT har fått rapporter om att många bilister redan har bytt till sommardäck på sina bilar vilket betyder att de kan få problem på vägarna i dag. Enligt Assistanskåren i Norrtälje har det skett flera avåkningar i kommunen under natten och morgonen.

- Det har varit ett par stycken, sex-sju stycken kanske, men inget allvarligare, säger Lollo Kauppinen på Assistancekåren i Norrtälje.

Ingen av avåkningarna har berott på att det suttit sommardäck på bilarna.

- Nej, ingen har haft sommardäck på. Det är nog främst i Stockholm man har bytt. Det har mest handlat om att det har varit mycket snö, halkigt och moddigt. Man har skött sig bra här i kommunen tycker jag, säger Lollo Kauppinen.

Enligt Norrtälje kommun kan snön bidra till att slamtömning och sophämtning kan bli något försenad just denna vecka.

Har du bilder? Mejla till [email protected]