Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarmatchen läggs ned

Det blir ingen Mästarmatch mellan AIK och Leksand i Norrtälje under sommaren.– Leksand har av någon anledning tackat nej, säger arrangören Hans Stergel, som också meddelar att evenemanget läggs ned för gott.

Annons

Mästarcupen blev Mästarmatchen blir ingenting. Stergel har inte lyckats hitta något motstånd till AIK sedan Leksand hoppat av.

– Jag har letat alternativt motstånd till AIK, men det går inte. Inget lag av de som kan tänkas dra folk till Norrtälje kan eller vill ställa upp. Det går inte att fylla hallen med bara Norrtäljebor, säger Stergel.

Som därmed lägger ned evenemanget för gott.

– Ja, jag har sedan ett par år flyttat till Västerås och är där heltidsengagerad i politiken (ordförande i Centerpartiet) och jag orkar inte dra Mästarmatchen vidare.

– Det känns trist. Mästarcupen har väl funnits i 17-18 år och med mig som arrangör i kanske tio år. Det är synd för Norrtälje att det inte kan leva vidare.

Nedläggningen av Mästarmatchen innebär att Mästargolfen, där representanter för näringslivet mött idrottsprofiler, också läggs ned. Det blir heller ingen fortsättning på Veterancampen som Stergel anordnat de senaste två åren.

– Nej, nu har jag inget kvar alls i Norrtälje längre, säger Stergel som tidigare varit politiskt aktiv även i Norrtälje kommun.