Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Zung lyfte hem nytt SM-guld

Prisskåpet hemma i Norrtälje räcker snart inte till. På måndagen tog Martin Zung ännu ett SM-guld i tyngdlyftning. Hans tredje raka och det sjunde totalt i karriären.

Tyngdlyftning gjorde debut i SM-veckan i fjol och även vid årets tävlingar i Borås fanns sporten med på programmet. Norrtäljebon Martin Zung var titelförsvarare i 62-kilosklassen och han lyckades lyfta hem ett nytt guld efter att ha avgjort tävlingen under stötmomentet.

– Det var en riktigt rolig tävling med ett jämnt startfält. Efter rycket låg jag efter och det kändes som att jag kanske hade chans på silvret som bäst. Men jag lyckades ta 100 kilo i stöt och det räckte till seger, säger Martin Zung.

Guldet var Zungs tredje raka i klassen och totalt har han nu vunnit SM inte mindre än sju gånger. Och fler guld kan det bli. Vid 43 års ålder har inga planer på att sluta tävla.

– Jag vill hålla i gång och tävlingarna motiverar mig till att träna. Målet nu är att bli ”Stor grabb”. Det krävs tio poäng och man får ett poäng för SM-guld och två för internationella titlar. Jag hoppas att jag kan nå det målet inom två till tre år.

Härnäst väntar lag-SM för veteraner i Vinslöv i oktober och medan Zung laddar för den uppgiften hoppas han kunna locka fler personer till Roslagens Lyftarförening.

– Vi är 10-15 stycken i nuläget, men intresset är på väg upp. Det är många som vill komma ner och prova.