Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manilla har sämsta flygplatsen

Var i världen ska man akta sig för att landa? Kanske på Manillas
flygplats. Den har för andra året i rad utsetts till världens
sämsta.

Annons

Med jämna mellanrum utses världens bästa och sämsta flygplatser. Och nu har läsarna av resesajten sleepingairports.net sagt sitt. De har röstat fram Manilla Flygplats som en av världens sämsta. Bland annat störde man sig på långa väntetider, otrevlig personal och oärliga taxichaufförer utanför.

Men de ansvariga på flygplatsen avvisar kritiken.

- Det där är gamla problem, säger Dante Basanta, chef för Terminal 1 på Manilla Flygplats, till AFP.

Flygplatsen byggdes för 32 år sedan och regeringen ska nu göra en påkostad upprustning. Man planerar också att flytta tre miljoner passagerare till en nyare terminal, enligt The Telegraph.

Trevnad och renlighet

Andra flygplatser som kom långt ned på listan var Bergamo flygplats i Italien, Flygplatsen i Calcutta och Islamabad, Beauvais i närheten av Paris, samt Frankfurt Hahn och Fiumicino i Rom.

Det man bedömde var trevnad, bekvämlighet, renlighet och kundtjänst. Exempel på sådant som drog ned betyget var om man hade skyltat dåligt, få och obekväma säten, osmidiga byten av plan och brist på öppna restauranger.

Till bästa flygplatserna utsågs Singapore Changi, Seoul Incheon, Amsterdam Schiphol, Hong Kong och Helsingfors-Vanda.