Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många nya byggen gör att Credentia behöver nyanställa

Tre nya byggen i Norrtälje stad och ett i Östhammar. Credentia drar i gång flera bostadsprojekt under våren och behöver rekrytera ett 20-tal personer, enligt vd Ronny Jansson.

Annons

Vd-byte och ägarförändringar. Mycket är nytt i Credentia. Norrtäljeföretaget står dessutom berett att sätta spaden i jorden på ett flertal platser. Inom de närmaste veckorna startar andra byggetapperna i Solbacka strand och bostadsrättsföreningen Kristallen norr om Norrtälje busstation.

I Solbacka handlar det om ytterligare ett höghus med 26 bostadsrätter. Kristallens andra etapp innehåller 38 nya lägenheter. I vår inleds även markarbeten i kvarteret Haren intill Norrtälje badhus. Bygget av första etappen, 38 av 150 planerade bostadsrätter, startar i sommar.

Enligt Ronny Jansson har marknaden för nyproducerade bostadsrätter i Norrtälje ljusnat.

– Försäljningen tog fart i höstas efter en lite tyngre period, säger han.

Credentia och dess bygg- och dotterbolag Toteb ska dessutom i gång i Östhammar i vår. Här finns planer på 150 lägenheter, 27 av dem ingår i första etappen. Bolaget riktar blickarna mot fler grannkommuner.

– Vi tittar på bostadsprojekt inom en radie på 6-7 mil från Norrtälje, säger Ronny Jansson.