Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många hushåll utan ström hela lördagen

Vid 17.30 på lördagskvällen var fortfarande omkring 500 hushåll utan ström på Rådmansö på grund av nedblåsta träd över elledningar. Vattenfall räknar med att de allra flesta ska få strömmen tillbaka under lördagen.

Annons

Strömavbrotten på stora delar av Rådmansö och i Frötuna fortsatte in på eftermiddagen på lördagen. Tusentals hushåll drabbades, men många fick strömmen tillbaka under morgonen, uppger Vattenfalls presstjänst. Som mest var omkring 3 500 hushåll strömlösa. Vid 17.30 återstod runt 500 strömlösa abonnenter på Rådmansö.

- Vi räknar med att strömmen kommer att komma och gå så länge det blåser, säger Carina Netterling på Vattenfalls presstjänst.

Träd blåste ner över Furusundsvägen, väg 280 strax norr om Rimbo och riksväg 77 väster om Gottröra. Även i Ekebyholms allé föll ett träd över vägen. Räddningstjänsten från Rimbo kallades dit för att få undan trädet.

I Furusund satt buss 634 fast i flera timmar på morgonen. Där hade en stor ek fallit över vägen vid Hammerska ladan och dragit med sig en elledning. Personbilar kunde dock ledas runt på en mindre väg.

- Peab är på plats med motorsågar, men det behövs en mobilkran för att få undan trädet. Eken är 2,5 meter tjock, den är säkert 500 år gammal, sa strandade busschauffören Leif Carlsson till NT strax efter klockan 09.

Vattenfall kallades till platsen för att åtgärda elledningen, men fastnade i bilkön på Furusundsvägen.