Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manar till kamp mot narkotikan i samhället

Artikel 80 av 214
Val 2014
Visa alla artiklar

Förra året anmäldes 631 narkotikabrott i Norrtälje kommun, varav de flesta avsåg eget bruk.

Annons
Mot knark. Per Johansson höll föredrag om narkotika, inbjuden av Karin Karlsbro (FP).

Narkotika kommer inte att vara någon stor valfråga. Men tack vare president Obama finns det orsak att börja diskutera ämnet på allvar, enligt Folkpartiet.

I fredags var Per Johansson från Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) i Norrtälje för att hålla ett föredrag om hur samhället ska vinna kampen mot knarket.

– Legalisering av cannabis har länge varit en ickefråga i Sverige. Vi har varit emot det sedan början av 1970-talet. Men efter att president Obama valde att inte ingripa mot de två delstater i USA som nyligen legaliserade cannabis har debatten startat. Och vad USA gör har stor påverkan på både resten av världen och Norrtälje, säger Per Johansson som var inbjuden av Folkpartiet i Norrtälje.

Karin Karlsbro, Folkpartiets förstanamn i kommunvalet i höst, menar att det är viktigt att politikerna skaffar sig mer kunskap så de står redo med argument när legaliseringsvågen når EU och Sverige.

– Det görs redan jättemycket bra mot narkotika i kommunen. Men det är viktigt att alla som jobbar med det här känner att de har politikens stöd. Därför vill vi lära oss mer. Vi vill etablera ett långsiktigt arbete mot knarket med samsyn över partigränserna för att stå rustade när debatten kommer, säger Karin Karlsbro.

Annons