Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man tvingas betala 1,5 miljoner i skatt

Norrtäljebo struntade i att redovisa hög inkomst vilket har lett till att han måste betala höga summor i uteblivna skatter och straffskatt.

Annons

En Norrtäljebo i 55-årsåldern påförs drygt 1,5 miljoner kronor i skatt och det företag han företrädde krävs på ytterligare två miljoner kronor i uteblivna skatter samt straffskatt. Det var när skatteverket genomförde en revision hos bolaget, som är i byggbranschen, som oegentligheterna upptäcktes.

Bolaget saknade bokföring så skatteverkets beslut har utgått från granskade bankkontoutdrag och fakturor. Dessa utdrag visade bland annat att det från Norrtäljebons konto hade tagits ut nästan fyra miljoner kronor under en period på knappt två år.

Under de två taxeringsåren hade mannen första året en inkomst på 55 000 kronor och det andra året blev han nolltaxerad då någon inkomstdeklaration ej inkommit. Då skatteverkets uppfattning är att han fritt kunnat förfoga över pengarna som satts in på hans konto anser verket att de är att betrakta som lön.

Revisionen visade även att flera företag betalat in pengar direkt på Norrtäljebons konto.

Nu påförs Norrtäljebon en förvärvsinkomst på totalt tre miljoner kronor för de två åren vilket innebär att han ska betala in skatt på drygt 1,5 miljoner kronor. Förutom Norrtäljebon upptaxeras ytterligare två personer som varit aktiva i den aktuella firman. De båda hör hemma på andra ställen i Sverige.

Företaget begärdes i somras i konkurs.