Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man syntes med vapen i Rimbo

Stort polispådrag i Rimbo efter att en man setts i lägenhet med vapen. Mannen släpptes efter förhör.

Annons

Strax före tre på söndagseftermiddagen ryckte ett stort polispådrag ut till Köpmannagatan i Rimbo. En man hade setts vifta med ett vapen i ett fönster till en av lägenheterna. Såväl piketstyrka som ambulanser kallades till platsen.

En brytpunkt upprättades vid Gummicentralens lokaler invid västra infarten och poliser posterades ut på flera ställen i samhället. Polisen lyckades ganska omgående komma till tals med mannen via telefon.

Mannen som lämnade lägenheten självmant kunde gripas odramatiskt varpå han fördes till Norrtälje polisstation för förhör.

Mannen har inte någon vapenlicens för det handeldvapen som han ska ha setts med och är därmed misstänkt för grovt vapenbrott.

Ingen annan person ska ha befunnit sig i mannens lägenhet eller varit hotad. Han släpptes efter förhör och efter beslut av åklagare.