Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skyllde rattfylla på låtsaskompis

Körde fyrhjuling berusad under midsommarhelgen.

Efter en fest på Rådmansö i midsommarhelgen körde en 29-årig man från Norrtälje en fyrhjuling därifrån, till ett hus där en man låg och sov. Ljudet från fyrhjulingen väckte den sovande mannen. Under kvällen hade han vid upprepade tillfällen sett den berusade 29-åringen köra omkring på fyrhjulingen, och han gick ut och grep föraren när denne klev av fordonet.

Polisen kallades till platsen och föraren uppgav till dem att han åkt bakpå fyrhjulingen och att en vän kört, men han ville inte uppge namnet på vännen, som ska ha varit rädd och sprungit från platsen.

Norrtälje tingsrätt bedömer att det ”med fog kan antas att föraren har något att dölja” och att han inte är trovärdig. När han testades hade han 1,92 promille alkohol i blodet. Han döms till skyddstillsyn för grovt rattfylleri. Mannen ska även genomgå alkoholavvänjande behandling.