Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma stack sitt barn med en kniv

Har sagt i förhör att hon vid tillfället hade drabbats av en psykos.

När personal på socialtjänsten frågade varifrån de små sårskorporna motsvarande stickskador på barnets överkropp kom i från, brast det för den 46-åriga mamman och hon erkände omgående. Nu åtalas hon för misshandel mot sitt barn.

Kvinnan, som bor i Norrtälje kommun, har i förhör sagt att hon vid tillfället hade drabbats av en psykos och att hon därför inte minns varken att hon haft en kniv framme eller att hon har skadat sitt barn. Händelsen kom till myndigheternas kännedom via en orosanmälan sedan barnet berättat på sin förskola att mamman tvingat denne att sova en natt i vinteroverall och skidglasögon.

Innan rättegången inleds kommer kvinnan att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning då man kan misstänka att hon led av en psykisk störning då brottet begicks. Barnet bor inte längre hos sin mamma.