Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Shi Svedberg ger ut bok

Redan som tolvåring började Malin Shi Svedberg skriva på berättelsen som skulle bli Mirmos saga – det stora magikriget. En fantasyroman i fem delar om den mytologiska varelsen Mirmo. I september släpps första delen av den bok som hon har försökt att få publicerad i 15 år.

Annons

2009 deltog Malin Shi Svedberg i Bok SM med Mirmos saga – det stora magikriget. Malin minns att boken hamnade på en ganska bra placering men det starkaste avtrycket var den respons hon fick. Läsarna har bland annat skapat Facebookgrupper för att få upp intresset för att boken ska publiceras.

I december förra året fick hon ett samtal från Mörkesdottir förlag när hon satt på jobbet. Hon blev väldigt förvånad över att de var intresserade av att publicera boken.

– Det var för bra för att vara sant. Det var först en vecka senare som jag förstod att det var på riktigt, säger Malin Shi Svedberg.

Hon har jobbat med böckerna länge och det kräver att man organiserar sitt arbete berättar hon. Sedan hon var liten har hon varit intresserad av teckning. Hennes stora intresse för Japan och japansk populärkultur ledde henne in på att teckna manga, något som hon även undervisar i på ABF.

Varje karaktär i boken skissar hon upp och varje stad bygger hon upp ett collage till så att hon snabbt kan komma in i rätt stämning när hon ska skriva.

– Jag får ofta kommentaren att det märks att det är en tecknare som skriver. Jag beskriver gärna in i detalj.

Eftersom hon skriver på fritiden och oftast bara har en begränsad tid på sig har hon också gjort spellistor för varje karaktär. På det sättet kan hon komma in i rätt stämning för den hon ska skriva om. Hon har även skapat en tidslinje för att få en övergripande koll. Allt detta tror hon är nödvändigt för att arbetet ska fungera.

– Annars skulle jag bli galen, säger hon och ler.

Malin Shi Svedberg beskriver sig själv som energisk. Hon har alltid haft många saker på gång och hon försöker att förena nytta med nöje så mycket som hon bara kan.

Exempelvis har hon använt en rollspelschatt på internet för att utveckla intriger och karaktärer till böckerna samtidigt som hon ser det som nöje och ett sätt att umgås med sina vänner.

– Jag har rollspelat alla karaktärer. Då får man en väldigt bra respons direkt, säger Malin Shi Svedberg.

Hon jobbar heltid som fritidspedagog och pendlar till jobbet i Täby. Samtidigt håller hon i ungdomsgrupper och cosplaygruppen Team Anka. Hon berättar att hon inte har något vinstintresse av boksläppet och att hon aldring skulle vilja släppa sitt arbete med ungdomar.

– Det är bara så kul att få dela sin fantasi med någon.