Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet är en hög utbildningsnivå i Norrtälje

År 2040 ska Norrtälje vara i kapp övriga länet vad gäller utbildningsnivå, enligt kommunens översiktsplan.
– Dit har vi långt, säger Birgitta Frid, utvecklingschef på Campus Roslagen AB.

Annons

Kommunägda Campus Roslagen AB driver Norrtäljes studentområde och har som mål att få fler Norrtäljebor att läsa på universitet och högskola.

Men bolaget har drabbats av flera bakslag på senare tid. Handelshögskolan har aviserat att de flyttar sin spetsutbildning för detaljhandeln till Stockholm och flera nya utbildningar har fått nobben av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Birgitta Frid, utvecklingschef på Campus Roslagen, medger att läget är aningen tufft, särskilt som regeringen nyligen beslutat att dra ner på antalet högskoleplatser i landet.

– Men Norrtälje är inte världens u-land och vi har fullt fokus på att höja utbildningsnivån. Främsta utmaning är att få hit utbildningar som matchar arbetslivets behov och vi har flera nyheter på gång, säger hon.

Ulf Linderholm

, tillförordnad vd på Campus Roslagen AB, är också optimistisk:

– Motgångarna har gjort oss ännu mer taggade att jobba med utbildningar.

Linderholm slår samtidigt fast att Campusverksamheten vilar på fler ben.

– Satsningen på Utvecklingscentrum för vatten är spännande och vi lyckas bra med uthyrningen av studentbostäder och företagslokaler, säger han.