Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxigaste nya resorna

Lyx, lyxigare, lyxigast. Medan de flesta försöker hitta billiga resor öser andra ut pengar på semestern. Här är tre exklusiva nyheter i resebranschen.

Annons

Svitpå flyget

De flesta av oss tränger snällt ihop sig på ekonomisätena. Men flygbolagen satsar också på att skapa så bekväma sätt som möjligt för rika resenärer. Och nu har Etihad flygbolag lanserat en av världens lyxigaste flygresor. "The Residence" är en VIP-svit ombord på deras flyg A380 och B787. Det har ett vardagsrum, dubbelt sovrum och dusch. Vill man flyga aningens mindre vräkigt lanseras också nio privata sviter ombord på A380, där man "bara" får en säng och en loungefåtölj.

Flygbolaget har ännu inte avslöjat vad biljetterna kommer att kosta.

Exklusiv restaurang

Till Ibiza åker både partysugna studenter och backpackers. Men i sommar öppnar en restaurang med exklusivare framtoning: Sublimotion presenteras som världens dyraste restaurang. Här får man betala 14 400 kronor - för en 20-rättersmeny. Den som vill lyxa skulle visserligen lätt kunna beställa mat för betydligt mer på världens lyxrestauranger.

Sublimotion ligger i Hard Rock Hotel, och styrs av den Michelinstjärnebelönade kocken Paco Roncero. Bara tolv personer per kväll serveras. Man utlovar en "multusensorisk upplevelse" - maten ställs fram på en duk där ljusinstallationer projiceras.

Dyra droppar

Goda drycker på resan är något som många uppskattar. Men den brittiska researrangören Holidaysplease vänder sig till dryckeskonnossörerna, med en resa de kallar världens mest exklusiva semester. Resenärerna besöker tio olika barer, i bland annat Monaco, Las Vegas och Dubai, skriver Vagabond. Där testar man bland annat världens dyraste rom, Legacy by Angostura som kostar cirka 88 000 kronor, rödvinet Penfolds Ampoule - som bara har producerats i tolv flaskor - och världens dyraste champagne: Armand de Brignac "Dynastie" som går loss på över 3,6 miljoner kronor.

Prislappen för två personer är inte gratis: cirka 8 250 000 kronor.