Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxhotell med Titanic-tema

Det råder Titanicfeber. Två fullskaliga kopior av skeppet byggs
redan. Nu ska rederiet som tillverkade båten förvandlas till ett
hotell - där rummen ska likna de ursprungliga hytterna.

White Star Line var rederiet som byggde det olycksdrabbade fartyget Titanic. Nu återvänder man till sitt tragiska förflutna. Dess huvudkvarter i Liverpool ska förvandlas till ett lyxhotell - med Titanictema. I tio år har byggnaden stått oanvänd, men nu döper man om den till 30 James Street - Titanics hem. Hotellet ska ha plats för 310 gäster på elva våningar. Rummen kommer att döpas utifrån historiska personer eller fiktiva karaktärer som kan länkas till båten. Bland annat kan man bo i en svit döpt efter Charles Lightoller en av de hjältar som hjälpte många av passagerarna att fly skeppet. Två rum ska också döpas till Jack Dawson och Rose Dewitt-Bukater, utifrån rollfigurernai James Camerons berömda film. Rummen ska kosta mellan 1 110 och 3940 kronor at bo på.

Klart 2014

Gäster ska kunna lära sig mer om skeppet genom att scanna olika koder med sina mobiler. Där ska också finnas en bar och restaurang döpt efter Carpathia -det skepp som kom till Titanics undsättning. Bland annat kommer man att bygga två 30 meter långa balkonger som vetter mot Liverpools hamnområde.

Restaurangen och baren väntas bli klara till april 2014. Rummen och ett spa ska lanseras något senare, i september 2014.

Satsningen kommer samtidigt som miljardären Clive Palmer bygger en skalenlig kopia av Titanic. En kinesisk temapark har också nyligen börjat göra en kopia av fartyget i en temapark, där passagerarna också kan vara med om en simulering av olyckan.

Titanic gick under i april 1912.