Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundqvist tog hem Rally Gotland

Det blev totalseger i Rally Gotland för co-drivern Lotta Lundqvist, MK Rimo. Hon satt bredvid stockholmaren Björn Adolfsson och ekipaget vann med elva sekunders marginal.– En häftig upplevelse, säger Lundqvist.

Tävlingen inleddes i fredags kväll och slutfördes under lördagen. Adolfsson och Lundqvist vann före östgötarna Joakim Längberg och Dennis Norén. Tredje plats gick till Martin Berglund och Joakim Söderqvist, Gävle.

– Vi hade ett motorstopp och tappade lite tid på den andra sträckan, berättar Lundqvist.

Specialsträcka 3, belägen vid Tofta skjutfält, var tävlingens klart längsta – och tuffaste.

– Där fick vi motorstopp och tvingades backa vid två tillfällen. Vi fick även problem med bromsarna, något som fortsatte på några av de andra sträckorna också.

Trots allt räckte tempot till en förstaplats i fyrhjulsdrivna klassen – samt totalt.

– Verkligen en kul och spännande kamp. En häftig upplevelse, säger Lotta Lundqvist.

Lars Carlmark och

Fredrik Holtling, Rimo, styrde i mål som sjua av 16 deltagare i fyrhjulsdrivna klassen. Klubbkompisen Per-Arne Eriksson tvingades däremot bryta.

Bra fart höll även Ulf Pettersson och Göran Schönqvist, Rimo, som slutade tia bland 27 i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare.

Tre ekipage kom

till start i Appendix K och det längsta strået drog till slut Martin Hagman, Rimo, som vanligt med pappa Jan som kartläsare. Tio sekunder skilde till Grödinges Björn Norman och Göran Sandin.