Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundgren hoppas på trendbrott för Rimbo HK

Rimbo HK:s Johan Lundgren har haft en småtung inledning på säsongen och tvingats gå på smärtstillande. Men 19-åringen ser en ljusning, både för egen del och för Rimbo HK som i kväll tar emot Ystad IF HF.
 – Vi har en liten chans, säger Lundgren.

Johan Lundgren tillhör Rimbos stora talanger och i fjol var högersexan en av lagets bästa spelare. Men sedan en tid tillbaka dras 19-åringen med skadebekymmer.

– Det är benhinnorna som spökar för mig och det började väl på allvar i somras när jag fick stå över några matcher med U19-landslaget. Jag går regelbundet på sjukgymnastik och krigar med det hela tiden för att det ska bli bättre.

Lundgren som varit startman på sin högerkant väntar fortfarande på att göra en hel match i elitserien.

– Jag går på smärtstillande och tar en tablett innan matcherna men jag kan inte köra för fullt. Antingen har jag gått av själv eller så har Dick bytt ut mig mot Adam (Jernberg).

Spelmässigt ser det allt bättre ut för Lundgren som inte kom till sin rätt de första matcherna i elitserien.

– Det har gått helt okej och de tre senaste matcherna har jag inte missat ett avslut. Jag har dock mer att ge och hoppas göra fler mål. Vi spelar mycket mot Jerry medan jag kör mer försvar, men jag ska försöka ta fler returer och komma till fler lägen framöver, säger Johan.

Det har varit en tuff inledning för Rimbo men så är också elitserien en tuff serie.

– Man träffar folk som undrar om vi inte ska vinna snart. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte är några dåliga lag vi möter, det är klubbar med fulltidsproffs. Vi var förberedda på att det skulle bli svårt även om vi hade hoppats på poäng efter sju matcher.

Hur ska ni vända trenden?

– Vi måste tro på oss själva. Framför allt måste vi våga vinna, viljan att vinna måste vara större än rädslan för att förlora. Sedan handlar det om att alla måste prestera på topp i samma match.

Och kanske kommer vändningen redan i kväll när Rimbo tar emot Ystad.

– De har haft det lite tungt och jag tror vi ska kunna stå upp bra mot dem på hemmaplan. Vi har en liten chans, konstaterar Johan Lundgren.

Ystad kommer till Sparbankshallen med tre raka förluster i bagaget.

– Att vi förlorat mot Kristianstad, Lugi och Alingsås är inte mycket att säga om. Det är snarare sättet vi förlorat på. Det har varit lite för stora siffror och vi har en del att jobba på, både defensivt och offensivt, säger lagets assisterande tränare Sebastian Seifert.

– Vi har två nya spelare på centrallinjen (Sjøberg/Ibsen) till denna säsong och det tar lite tid för laget att spela in sig. Vi kommer bli bättre och bättre under säsongen.

Vad tror du om matchen mot Rimbo?

– Det blir lite annorlunda att möta Rimbo och jag räknar med en match med fart och fläkt. Vi ska fokusera på vårt spel och kriga matchen igenom. Når vi vår nivå tror jag vi har god chans att åka hem med två pinnar, säger Sebastian Seifert.

Notera att kvällens match börjar 18.30 och inget annat.

Matchguide

Vad: Rimbo HK – Ystads IF HF, elitserien.

När: 18.30

Var: Sparbankshallen,

Läget i lagen:

Rimbo, Dick Tollbring:

– Det ser bra ut och alla spelare är tillgängliga. Målvakter blir Widgren och Mattsson.

Ystads IF, Sebastian Seifert:

– Mikkel Sjøberg har varit krasslig och det är inte klart om han kan spela. I övrigt kommer vi med ordinarie trupp.

NT-sporten tippar: 27–32

Följ matchen på NT-sporten twitter: twitter.com/NT_Sporten