Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn SM-resa för juniorerna i Östersund – Åhmanbröderna vann totalt

- En lugn resa från början till slut. Helt problemfritt faktiskt.
Almungebröderna Åhman – Pontus och Patrik – sken ikapp med en dalande februarisol på lördagseftermiddagen efter totalsegern i junior-SM i Östersund Winter Rally.

Annons

Tillsammans med kartläsande storebror Patrik kopplade Pontus Åhman greppet i JSM redan på fredagskvällen. På den drygt två mil långa ”I5-sträckan”var han hela 14 sekunder före Emil Karlsson, Hällefors och drygade ut försprånget ytterligare på publiksträckan vid travbanan.

Vid målgång skilde en minut och 17 sekunder till tvåan i den trimmade kategorin, Nyköpings Pontus Jakobsson. Inte utklassning kanske, men nästan…

- Tja, det har rullat på bra. Vi har hållit oss mitt på vägen och faktiskt inte haft några som helst tillbud. Vi är helt nöjda, förklarade Pontus Åhman.

Med två raka fullträffar i JSM (den första kom i Söderhamn för två veckor sedan) har Pontus nu kopplat ett bra grepp i den totala tabellen. Namnen Jacobsson håller andra plats, placeringen före Emil Karlsson. Denne slutade även trea i helgen – lotsad av Östersundsbon David Arhusiander.

I den otrimmade kategorin höll Dala-Faluns Daniel Röjsel det högsta tempot under fredagskvällen. Bråttom i det inledande skedet hade även Sandvikens Eddie Lundqvist, endast 2,1 sekunder efter Röjsel på SS1.

Dessvärre drabbades Lundqvist därefter av problem på travet. Spjällhuset i motorn sprack och han tappade 1,5 minuter.

Istället blev det gotlänningen Sebastian Johansson som tog upp kampen med Röjsel. Fast så mycket ”kamp” blev det faktiskt aldrig. 41 sekunder kom till slut att skilja de båda Fordförarna åt vid slutmålet.

– Fjärde gången gillt i den här tävlingen, pliradeDaniel Röjsel under segerintervjun. Två gånger förut har jag tvingats bryta med tekniska problem. Och i fjol rullade jag på taket.

Några bekymmer den här gången?

- Nej, inte alls. Allt har gått över förväntan. En perfekt tävling för vår del.

Tack vare fullträffen på de jämtländska vägarna avancerade nu Daniel Röjsel till topp i JSM-tabellen bland de otrimmade, efter att ha slutat trea i den inledande deltävlingen i Söderhamn.

Två av förhandsfavoriterna som inte nådde några framgångarvar 18-årige löftet Elias Lundberg från Sala, liksom smålänningen ErikTelehagen. Båda tvingades bryta efter tekniskt mankemang.

Daniel Röjsel hade faktiskt ytterligare en förklaring, om än av det skämtsammare slaget, till att det flöt på så bra som det gjorde.

- Min kartläsare, Nicklas Edvardsson, har bantat bort åtta kilo. Det gjorde verkligen susen...