Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luftgevärsbanor invigda

Under lördagen (1/10) hade Roslagsbro-Vätö skf invigning av sin nya luftgevärsanläggning i Brogården, Roslagsbro, som kommer att tas i bruk från och med onsdag den 12 oktober.

Föreningen firade med öppet hus och bjöd besökarna som var i alla åldrar på kaffe, saft och bullar. Efter ett kort och formellt invigningstal av ordföranden Stefan Törnqvist, fick de tre finansiärernas representanter, Roslagens sparbanks stiftelser med Ingvar Jacobsson, Norrtälje kommun Kultur och fritid med Adam Persson och Bengt Ericsson samt Stockholms skyttesportförbund med Ulf Ingmarsson säga några ord om nysatsningen föreningen åstadkommit med deras hjälp. Under tiden satt en ivrig skara yngre skyttar och väntade på att få prova de nya luftgevärsbanorna.

Banorna som mäter in skyttens träff med hjälp av laser, är bland det modernaste som finns på marknaden och är av schweiziskt fabrikat, det är samma sorts banor som kommer att användas på OS i London 2012. Träffarna presenteras på en monitor vid respektive skjutplats och när skytten sedan är klar skrivs ett protokoll ut med träfflägen och poäng.

Onsdagskvällen den 12:e oktober är det sedan premiär för ungdomsskyttet som pågår varje onsdag fram till april. Då kan de som är intresserade komma och skjuta. Föreningen tillhandahåller luftgevär och utrustning, samt har instruktörer på plats som hjälper respektive skytt till rätta. Vi i föreningen är jätteglada att vi lyckats ro det här projektet i hamn, Brogården kommer att bli en bra lokal för oss, gott om parkering, uppehållsrum och möjlighet att ordna med något att äta eller dricka för de som väntar. Lokalen är dessutom anpassad för rörelsehindrade, vilket vår tidigare lokal inte var. Vi ser fram mot en ny luftgevärssäsong med stora möjligheter och hoppas på att nya skyttar skall hitta hit, säger Stefan.