Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loren Zarei sjua vid ungdoms-VM i Indonesien

Det blev ett lyckat VM-äventyr i Indonesien för stora karatelöftet Loren Zarei. Norrtäljetjejen tog en sjundeplats och hade bud på mer.– Placeringen över förväntan, säger 15-åringen.

Loren Zarei var efter en strålande säsong uttagen som Sveriges representant i kadett 14-15 år upp till 47 kilo vid ungdoms-VM i Jakarta, Indonesien. Och Zarei, som tävlar inom karatestilen kumite (fajting) började på bästa möjliga sätt. Först slog hon ut en peruanska och i nästa match var det den japanska storfavoriten som fick respass.

– Jag var väldigt glad över att jag slog ut japanskan, hon var ändå en av de bästa på förhand, och landslagsledningen var supernöjda med mig, säger Zarei.

I den tredje matchen blev det dock förlust för 15-åringen mot en tjej från Azerbajdzjan, som senare tog hand om silvret. Zarei var därefter ytterst nära att ta sig till matchen om tredje pris, men i ett återkval mot en slovenska blev det en knapp förlust.

– Matchen slutade 2–2 och sedan valde domarna att ge henne segern. Det var en stor besvikelse för mig, jag kände att jag hade mer att ge mot slutet men lade inte märke till att tiden rann ut, säger Zarei som ändå kan summera ett bra mästerskap.

– Det var häftigt att vara med om ett VM, det var jättebra tryck på läktarna och jag samlade på mig mycket erfarenhet. Nu är nästa stora mål att komma med till EM på Cypern i februari.

Jens Oscarsson 0176-795 00 [email protected]