Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

London populärare än Paris

Ett år efter OS slår London besöksrekord. Nu menar staden att de
gått om Paris som världens mest besökta stad.

Annons

Det råder Londonfeber. Under perioden juli till september år 2013 kom 4,9 miljoner besökare till den engelska huvudstaden. Det är en ökning med nästan 19,5 procent jämfört med året innan. Ser man till besöksantalet under de nio första månaderna av 2013 var ökningen mer modest; tolv procent.

Sevärdheter som Tower of London, St Pauls Cathedral och National Gallery rapporterar alla om rekordsiffror: Besöksantalet har på flera håll gått upp 17 procent förra året.

Under 2013 beräknas över 16 miljoner ha besökt London - vilket man jämför med de 15,9 miljoner som besökte Paris under 2012.

Populärast?

I London menar man nu att den brittiske huvudstaden är världens mest besökta, och att man tagit över titeln som etta av Paris.

Men enligt siffror från Paris stad beror det på hur man räknar. 29 miljoner besökte storparis under 2012 medan "bara" 27,6 miljoner besökte storlondon - trots att det är tio gånger större.

I London firar man dock redan.

-De här otroliga siffrorna bevisar att London utan tvivel är den bästa staden på planeten, säger stadens borgmästare Boris Johnson, enligt The Telegraph.

Frankrike var landet som förra året lockade flest turister, 83 miljoner, före USA som hade 67 miljoner.