Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

London på nytt sätt

Har du redan sett Madame Tussauds och Big Ben? I "Mind the gap - en annorlunda reseguide" finns tipsen för den som vill upptäcka Londons mer udda vinklar och vrår.

-Många svenskar har redan varit i London några gånger, och sett de där klassiska sevärdheterna, säger Sara Starkström, redaktör på Nicotext Förlag, som ger ut boken "Mind the gap - en annorlunda reseguide".

-Vi ville ge de där annorlunda tipsen som kanske är svåra atthitta självom man bara är i staden en kort tid.

Och annorlunda är rätt ord. I boken får vi hänga med till hemliga middagsklubbar, på zombiejakt, isklättring och till ett fläktmusleum. Men alla tips är inte helgalna - här finns också lokalbornas favoriter bland restauranger och hotell. Allt med en twist dock. Upstairs till exempel - en franskrestaurang i en lägenhet i Brixton. Eller The Dessert Bar - där man hoppar över middagen och går direkt på desserten.

Lokalbornas tips

I insamlandet av tipsharSara Starkströmtagit hjälpvänner och bekantasom bor i London och som känner staden väl.

Det här ärhennesfavorittips från boken:

+Detektivbaren Evans Peel Detective Agency

På Evans Peel håller de strikt på att detta är en verklig detektivbyrå från 1920-talet. Det känns lite som att gå in i spelet Cluedo - från en bakgata med en ganska oansenlig entré. Du ska också förbereda en story (ett eget fall som passar en detektiv) för att få tillträde till baren som ligger dold bakom en bokhylla. När du blivit insläppt gör du rätt i att testa ett par av deras cocktails som trots ganska väl tilltaget pris är riktigt goda - men starka!

Glöm inte att föranmäla ditt besök per mejl. Information finns på hemsidan:www.evansandpeel.com

310c Earls Court Road W.8

+Big red pizza bus

Restaurangen skapades av den lokala skulptören och ägaren John Cierach som ville ge en plätt bortglömd ödemark och en avdankad buss lite kärlek. Här serveras pizza och färsk pasta. Bussen har även en bar som serverar öl, vin och cocktails. Den röda dubbeldäckaren har numera fått en vän: en lastbil där det hålls filmvisningar. Ödetomten fylls hela tiden på med nya installationer. Under sommaren sitter gästerna ute på terrassen och under vintern serveras en speciell julmeny. Det kan vara en bra idé att boka sittplats för denna stillastående kulinariska busstur.

30 Deptford Church St

+Hope Greenwood

En gammaldags godisaffär från sagornas värld. Butiken är fylld av karameller, klubbor, sockervadd, fudge och allt man kan tänka sig i godisväg. Butiken har blivit utsedd till "Shop of the year" i tidningen Observer.

20 N Cross Rd