Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungdahl tvåa i Clio cup-debuten

Vilken premiär det blev för Julius ”Julle” Ljungdahl i JTCC/Clio cup. Två andraplatser på den nya banan i Skövde.– Jag är jättenöjd, säger 14-åringen.

Målet inför premiären och debuten i JTCC/Clio cup var en pallplats för unge Julle Ljungdahl från Utlunda utanför Norrtälje. Det slutade på pallen i båda heaten för jättetalangen, två andraplatser i JTCC och även fyra totalt i Clio Cup i första heatet.

– Det första heatet blev väldigt ojämnt, med många saftey-cars på grund av flera avåkningar, säger ”Julle” Ljungdahl. Men jag lyckades hålla mig på banan och det kändes riktigt bra.

Viktigt att redan i första heatet få ett kvitto på att han hänger med inte bara i JTCC (juniorklassen) utan även i huvudklassen Clio Cup.

– Verkligen. Det var riktigt skönt.

I det andra heatet blev Ljungdahl påkörd lite i starten i samband med att han tvingades väja då bilen framför fick motorstopp, men han klarade sig från stora problem med bilen.

– Vi var sedan en klunga på fyra bilar som fajtades och när de två första körde i varandra fick vi andra en gratischans. Jag ledde ett tag, men jag kunde inte sätta emot när betydligt mer rutinerade Marcus Annervi kom.

Annervi, 19 år, vann båda heaten i JTCC.

– Men jag är jättenöjd. En klart godkänd premiär. Jag får ta Marcus på Anderstorp i nästa tävling i stället, säger Ljungdahl. Det känns riktigt bra inför fortsättningen.

Helgen innebar även premiär i V8 Thunder Car-serien för Norrtäljetjejen Linda Johansson. Det blev en blandad premiär för henne på den nya banan i Skövde, en åttondeplats i första heatet.

– Jag är nöjd med det första heatet, säger 25-åringen. Framför allt eftersom kvalet inte alls gick bra. Jag kom i mål som nia i första heatet, men slutade åtta efter att en blivit diskad. Målet är topp-10 eftersom de tio bästa får poäng, så det är godkänt.

I det andra heatet låg Johansson på tionde plats då hon blev rejält påkörd i sidan. Hon kunde fullfölja men kom i mål som trettonde och sista bil med en stukad arm.

– Totalt sett kändes det ändå bra. Jag är jättenöjd med bilen (Camaron) och mig själv. Det är en tuff utmaning och väldigt hårt där ute.

Den nya banan får vilket betyg?– ”Så där”. Den är snabb och svår, nästan lite för svår, det händer lite för mycket på den.