Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungdahl tog över ledningen i junior-SM

I skuggan av prins Carl Philips framgångar stod Utlundas egen banracingprins för en ny stark insats under helgens tävlingar på Falkenberg motorstadion. 14-årige Julius Ljungdahl tog hem fyra race av fyra möjliga och toppar nu junior-SM.

Annons

Juniormästerskapet har den här säsongen handlat om framförallt två namn – Ljungdahl och 19-årige Marcus Annervi. Inför helgen var det den senare som toppade tabellen, men när Annervi tvingades bryta två race på sin hemmabana är det Julius Ljungdahl som nu tar över totalledningen.

– Det känns riktigt bra. Nu är det jag som blir jagad. Det är bara för mig att försöka köra på i samma tempo och hålla undan för konkurrenterna, säger Ljungdahl till NT-sporten på söndagskvällen.

Junior-SM körs som en underklass i den större Clio Cup och även i det totala sammandraget är Ljungdahl bra med. När tolv av 17 race nu har körts ligger Utlundakillen på sjunde plats i det totala sammandraget. Men huvudmålet för säsongen har inte ändrats.

– Just nu är målet en vinst i junior-SM. Sen får vi se hur det utvecklar sig under de avslutande racen, säger Ljungdahl.

Även Linda Johansson tävlade på Falkenbergs motorstadion under helgen – och stod för ett efterlängtat trendbrott. Efter åttondeplatsen i säsongens första race hade den 26-åriga Norrtäljeföraren varit poänglös i de senaste fem racen i V8 Thunder Cars.

Under lördagen körde Johansson in två nya åttondeplaceringar och fick därmed också med sig åtta poäng till det totala sammandraget. I den tabellen ligger Johansson fortfarande på 13:e plats men närmar sig nu topp-10.

Fotnot: prins Carl Philip vann ett heat i helgens STCC-tävlingar. Hans första heatseger någonsin i STCC.