Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV 14.00: Folkhälsomyndigheten om coronaläget: ”Antalet bekräftade fall minskar men vi blir inte av med dem” 

Klockan 14 på tisdagen den 14 juli håller Folkhälsomyndigheten presskonferens för att berätta det senaste om coronaviruset och covid-19.

Vid presskonferensen medverkar Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Vid presskonferensen berättade myndigheterna att nio nya dödsfall hade rapporterats in på tisdagen och därmed har nu 5 545 personer dött i Sverige till följd av covid-19.

Dessutom har 175 nya smittofall bekräftats på tisdagen, vilket innebär att det totala antalet smittade nu är uppe i 76 001. 

Enligt Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, har Sverige haft en nedåtgående trend av allvarliga coronafall den senaste tiden, men hon understryker också att även om det pekar åt rätt håll - är det långt ifrån över:

– Få i landet rapporterar att de har luftvägssymtom. Vi har omfattande provtagning men ser att antalet bekräftade fall minskar, men vi blir inte av med dem. Vi måste alla bistå till att få ner det sista och inte få en ny topp av smitta. Stora delar av befolkningen är oskyddade och har inte haft infektionen. Vi har fortfarande smitta i landet. Det är viktigt att alla gör sitt för att bromsa smittan, säger Karin Tegmark Wisell och upprepar råden om att man ska stanna hemma även om man bara känner sig lite sjuk och att man ska hålla avstånd.

– Vi får rapporter om att resandet ökar, även om det inte är nivåer som förut. Res ansvarsfullt. Se till att undvika all typ av trängsel. Undvik nära kontakter med människor som du inte umgås med normalt. Större sociala sammanhang bör undvikas, säger Karin Tegmark Wisell.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips