Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE: En person död i storbranden

Strax efter midnatt anträffades en avliden person utefter en väg strax norr om Stabäck. Kroppen var svårt bränd och ej identifierbar. Är du på plats? [email protected]

Annons

En man hade anmälts saknad av anhöriga och det är med stor sannolikhet den mannen som hittades död. En plånbok som fanns i närheten av kroppen innehöll en idhandling som var utställd på den saknade.

Det var två män som blev instängda av lågorna. En man dog och en man klarade livet, men blev svårt brännskadad och fördes till Universitetssjukhuset i Linköping.

- Mannen som är förd till Linköping är i 40-årsåldern. Läget ska vara allvarligt men läget ska vara stabilt, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland. Han satt kvar i lastbilen medan mannen som dog försökte ta sig därifrån men blev kvar i lågorna.

- Om det är den personen som vi tror är han i 30-årsåldern. Han var så svårt bränd att det inte gick att identifiera honom,.

Kroppen är omhändertagen och förd till Rättsmedicin i Uppsala.

Anhöriga är underrättade.

Här kan du följa TT:s liverapport om storbranden