Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE: Brand i panncentral i Sundsta – ännu inte under kontroll

Vid 12.45 på måndagen fick SOS in ett larm om en brand i en industrilokal på Sundstavägen. Räddningstjänsten blev kvar på platsen i ett par timmar för att säkerställa att branden inte fick någon spridning.

Annons

Enligt de första uppgifterna slog det ut öppna lågor från en värmepanna vid Sundsta gård. Värmepannan stod i en panncentral i ett tvåvåningshus på cirka 100 kvadratmeter. Det fanns även en stor byggnad precis intill panncentralen. För att förhindra spridningsrisken sprutade man ner ena väggen på det huset med skum.

En timme efter att larmet kommit in var branden ännu inte helt under kontroll, enligt räddningstjänstens ledningscentral. Det var inledningsvis stor spridningsrisk från panncentralen och man befarade att stora värden skulle kunna gå upp i rök.

Räddningstjänsten säger till NT:s reporter på plats att personalen på gården gjorde en bra första insats för att släcka elden. Räddningstjänsten blev dock kvar ett par timmar för att lyfta på väggar och tak och kontrollera så det inte fanns några glödbränder kvar.

Ingen person kom till skada i samband med branden.

Polisens kommer att upprätta en anmälan efter branden då det inledningsvis inte fanns någon klarlagd brandorsak.