Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus Nässén blev draftad

Linus Nässén med Norrtälje IK som moderklubb, har blivit draftad. Backlöftet valdes av Florida Panthers som nummer 28 i den tredje rundan – och som nummer 89 totalt.– Det känns helt overkligt, säger Linus Nässén till NT-sporten.

Inför draften var inte Linus Nässén säker på om han ens skulle bli draftad. Nu blev han det – och det på den övre halvan. Av de 211 spelare som draftades gick han som nummer 89.

– Jag var inte beredd på att draftas så tidigt. Det låg helt utanför min radar. Nu är det verkligen på riktigt. Det känns verkligen skitkul, säger han.

Med tanke på att Nässén inte visste om han skulle bli draftad, stannade han hemma och tittade på draften på TV tillsammans med familjen och en kompis. Draftbeskedet fick han via en vän.

– Sändningen var live men låg ändå en minut efter. När jag satt och kollade fick jag ett grattis-SMS från en polare och en minut efter ropades mitt namn upp på tv:n.

Nässén har haft kontakt med fjorton NHL-klubbar, och han var med och deltog i Chicago Blackhawks draftläger. Men några garantier om att bli draftad hade han inte fått. Speciellt inte av Florida som han inte ens hade pratat med.

– Jag blev helt chockad när de valde mig, men det blev en rolig chock. Det enda jag har hört av klubben är i form av ett SMS, där de gratulerade mig och sa att de återkommer senare med mer information.

Florida Panthers hemmaarena BB T Center, ligger strax utanför Fort Lauderdale. Storstaden Miami ligger bara några kilometer därifrån. En stad som Linus Nässén inte har något emot att bosätta sig i.

– Att bo där skulle vara riktigt härligt. Jag har varit där förut och det är en grym stad. Miami och allt runt omkring är magiskt.

Vad som kommer hända härnäst för Nässén är osäkert. Men fokus ligger på att göra det bästa av den nuvarande situationen.

– Jag vet inte riktigt vad som kommer hända. Det brukar vara en form av utvecklingsläger som pågår ungefär fem dagar där klubbens talanger samlas, säger han och fortsätter:

– Då får man åka dit och visa upp sig. Det kanske inte går att ta en plats men det gäller bara att åka dit och göra det bästa av möjligheten.

I dagsläget spelar inga svenskar i Florida Panthers. Klubben har under de senaste åren blivit bättre och bättre från att ha varit en av ligans slagpåsar under 2000-talet. I år tog de sig till slutspel där New York Islanders blev för svåra i den första rundan.

Laget har en mix av unga talanger som Aaron Ekblad och Aleksander Barkov, och etablerade spelare som Roberto Luongo och den tjeckiske legendaren Jaromír Jágr.

Linus Nässéns väg till draften

Började sin karriär i Norrtälje IK som sexåring.

Började spela för SDE Hockey (Stocksund/Danderyd/Enebyberg) efter att ha gått ut femte klass.

Representerade Stockholm Nord i TV-pucken 2013.

2014 började han på hockeygymnasium i Luleå.

Assisterande kapten i Luleå J20 och har spelat 10 matcher med A-laget.

Draftad av Florida Panthers som nummer 89 i draften 2016.