Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linje 686 leds om via Arninge från i höst

Fler stopp närmare Stockholm och buss 686 leds via Arninge. Det är två nyheter i turlistan.

På midsommarafton införs sommartidtabell i kollektivtrafiken. Den innebär inga stora förändringar för bussarna i Norrtälje.

Däremot lanseras en del nyheter den 18 augusti då ordinarie turlistan återinförs. Linje 686 mellan Norrtälje och Kista, två turer om dagen i varje riktning, ska gå över Arninge.

– Många jobbar eller vill handla i Arninge och det finns önskemål om att vi ska stanna där. Den nya rutten förlänger restiden på linjen med sex minuter, säger Daniel Brinck, trafikområdeschef hos bussentreprenören Nobina.

Företaget vill även att fler ska kunna åka kortare sträckor på linjerna 676, 639 och 696. Av- och påstigning i båda riktningar införs vid Roslags Näsby, Danderyds sjukhus, Universitetet södra och norra samt Albano. En del andra stopp införs också (se faktaruta ovan).