Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linje 676 får fler direktbussar

Nobina inför nya snabbavgångar i höst.

Fler direktbussar mellan Norrtälje och Danderyd. Det inför Nobina i samband med återgången till ordinarie tidtabell i augusti.

I dagarna har det gått två år sedan Nobina tog över SL:s kollektivtrafik i Norrtälje trafikområde.

Företaget fick en tuff start med krånglande bussar, förarbrist, inställda turer och kritik från resenärerna.

– Det tar ett tag innan allt sitter. Men nu känner vi oss trygga, allt rullar på som det ska, säger Mathias Eriksson, affärsutvecklare på Nobina.

Bolaget har framför allt lagt krut på pendlarlinjen 676 mellan Norrtälje och Stockholm. De blå dubbeldäckarna, utrustade med luftkonditionering och internet, har blivit Nobinas lokala flaggskepp.

Satsningarna har gett resultat. Norrtälje toppar SL:s kundnöjdhetsundersökningar i länet och resandet ökar kontinuerligt.

– Målet är att öka kollektivresandet med två procent per år i Norrtälje och det klarar vi, säger Mathias Eriksson.

En nyhet till hösten är att linje 676x får två nya avgångar från Norrtälje till Danderyd på morgonen. Samtidigt införs de första två direktbussarna, en på morgonen och en på eftermiddagen, från Danderyd till Norrtälje.

X-avgångarna gör färre stopp längs E18 och kortar restiden med 5-10 minuter enligt Nobina. En annan förändring som utreds är att förlänga 676:an till Cityterminalen i Stockholm.