Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström spelklar efter knäskadan

Positiva besked för även Mikael Swahn och långtidsskadade Daniel Bellander.

Andreas Lindström åkte på en knäskada i slutminuterna mot Akropolis för två veckor sedan. Efter att ha missat de två senaste matcherna är vänsteryttern nu redo för spel.

– Ja, det ska nog inte vara några problem. Jag tränade lätt i måndags och då kändes det bra. I kväll (torsdag) kommer jag att träna för fullt. Det känns lite i knät fortfarande men det är inget som hindrar mig från att spela på söndag.

BKV Norrtälje ställs då mot topplaget Sollentuna.

– Det är en svår match och det blir kämpigt. Men vi kommer med revanschlust och ska ge dem en riktigt hård fajt. Vi ska kriga för pinnarna, säger Andreas Lindström som för övrigt fyller 26 år i dag.

Mittbacken Mikael Swahn skadade sig inför seriepremiären och är på väg tillbaka efter att ha missat säsongsinledningen.

– Jag har haft ett trasigt ledband i vänsterfoten som sedan svullnade upp. Det gjorde att jag länge inte kunde använda foten alls och jag har fått ägna mig åt rehab och styrka i fotleden. Förra veckan gjorde jag min första träning på 33 dagar och nu kör jag för fullt, säger Swahn och fortsätter:

– I måndags spelade jag också en match med b-laget, men då råkade jag ut för en frilägesutvisning efter 20 minuter. Jag hann inte prova så mycket men det kändes bra den stund jag var på planen.

Första framträdandet i division 2 för i år lär dock dröja ett tag till.

– Det är inte troligt att jag finns med i truppen på söndag. Vi har mycket folk som är i gång och jag behöver träna mer. Målet är att komma med i truppen till hemmamatchen mot Aspudden Tellus om två veckor.

För långtidsskadade Daniel Bellander ser det också ljusare ut. BKV-mittbacken, som förra sommaren bröt benet i en träningsmatch mot Djurgården , fick i veckan positiva besked i samband med ett besök på Karolinska sjukhuset i Solna.

– Ända sedan skadan har jag väntat på att få komma dit och få ett utlåtande, säger Bellander.

– Läkarna tyckte att det såg bra ut och vill inte göra något ytterligare ingrepp. Benbrottet är helt läkt, så det känns jättebra att det går framåt.

Bellander rehabtränar för närvarande och kommer att fortsätta med det. I slutet av sommaren ska han på ett nytt läkarbesök.

– Jag tränar enligt ett program som BKV:s naprapat gett mig. Nästa steg blir nog att börja löpträna, sedan får vi se vad läkarna säger i slutet av sommaren.