Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg tvåmålsskytt när Rimbo gick upp i topp

Sarah Lindberg blev tvåmålsskytt när Rimbo slog Vasalund med 4–2 på söndagen. Det var lagets tredje raka seger och nu toppar Rimbo division 2. – Nu är vi där vi vill vara, säger tränaren Patrik Simonsson.

Annons

Rimbo stod för en riktig rivstart hemma på Arkadien mot seriefyran Vasalund. Redan efter 23 minuter var ställningen 3–0.

– Vi spelade jäkligt bra de första 35 minuterna och det fanns i stort sett bara ett lag på planen. Det var också tre riktigt fina fotbollsmål, säger Simonsson och utvecklar:

– 1–0 var ett inspel från Johanna Möller som Sofie Strandberg stötte in. 2–0 kom efter ett inlägg från Sandra Karlsson som Möller nickade in. Och 3–0 var ett inspel snett inåt bakåt som Sarah Lindbergh tryckte in.

I den 44:e minuten kom Rimbos första baklängesmål för säsongen efter en snabb omställning av gästerna. Rimbos målvakt Olivia Palmquist hade då hållit nollan i 494 minuter.

– Nu behöver vi inte tänka på det mer. Samtidigt var reduceringen lite onödig, vi slappnade av för mycket och kanske hade det gått lite för lätt för oss.

Rimbo övertygade inte lika stort i andra halvlek men i den 65:e minuten kunde Sarah Lindberg sätta spiken i kistan med sitt 4–1-mål. Slutresultatet blev 4–2 efter en sen Vasalund-reducering.

– Vi borde kanske vunnit med lite större siffror men vi gör en jättebra match och nu toppar vi serien, säger Simonsson som lyfte fram två spelare.

– My Magnusson tar stora steg hela tiden och var väldigt bra. Och Sofie Strandberg stod för en jättestor arbetsinsats.

Division 2 dam

Rimbo-Vasalund 4-2 (3-1)

Rimbos mål: Sarah Lindberg 2, Sofie Strandberg, Johanna Möller.

Rimbos startelva: Olivia Palmquist – My Magnusson, Frida Noaksson Josefin Bauer, Anica Kristic – Johanna Möller, Emma Li Nordemgrim, Sarah Lindberg, Sandra Karlsson – Kajsa Sund, Sofie Strandberg.

Ersättare: Mikaela Björklund, Jenny Axelsson, Alice Outinen, Emelie Valfridsson.