Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ligor stjäl lyxdelar

Flera BMW-ägare i Bergshamra har haft inbrott i sina bilar.

Stölder av reservdelar ur exklusiva bilar ökar.

– Det finns ett flertal stöldanmälningar av främst lyktinsatser och airbags, säger Jan Wallbäck, kommissarie vid Norrtäljepolisen.

Minst tre personer som parkerat sina BMW:s vid Löparö tomtägarförening i Urö, Bergshamra, har anmält inbrott i sina bilar. På fredagen hade någon har borrat upp låskolven på bilarnans förarsida och tagit sig in och tillgripit sig enbart rattens airbag.

Jan Wallbäck menar att det rör sig om en liga som stjäl ur bilarna, och att brott av denna typ ökar.

– Exakt samma förfarande och samma fabrikat på bilen. Minst tre bilar på parkeringsplatsen har haft inbrott på liknande sätt, men vi har dock fått in anmälningar om två direkt till Norrtäljepolisen, säger han och fortsätter:

– Vi har i länet sett hur folk stjäl ur exklusiva bilar, som BMW:s. Det finns ett flertal anmälningar av stölder av framförallt lyktinsatser och airbags. Det är väldigt proffsigt gjort, inga sönderslagna rutor. Det kan inte uteslutas att delarna förs utomlands och används för reparation av gamla bilar. Det är ligor som åker runt.

Skulle någon ha gjort iakttagelser kring händelsen är polisen intresserad av dem, på telefon 114 14.