Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lifvendahl klarade Novemberkåsan och blev historisk

Natten till söndagen blev Pelle Lifvendahl i Nysättra historisk när han gick i mål i Novemberkåsan. Målgången innebar att han nu är medlem i exklusiva Kåsaklubben, tillsammans med bara 33 andra.
– Nu finns man i historieböckerna, säger han.

I Kåsaklubben blir man medlem när man genomfört Novemberkåsan tio gånger. Inför helgens kåsa i Eksjö hade Pelle Lifvendahl, MK Orion, genomfört nio och brutit tre. Halv tre natten till söndagen, efter 8 timmar och drygt 35 minuter åkning, var den tionde fullbordad.

– Det känns kanonbra. Sista sträckan var jäkligt tung. Jag gjorde en liten miss, vurpade och slog i axeln. Men det var bara att bita ihop, det hade varit surt att få bryta på sista sträckan, säger han.

– Nästa år får jag ett pris. Jag får ett medlemskap, en plakett och en ”Kåsajacka”.

Lifvendahl gick i mål som 26:e man och slutade på 15:e plats i elitklassen. 186 startade och 64 tog sig i mål.

– Det var en ganska fin kåsa, man har åkt värre. Men den skördade många offer på sista varvet.

Var det här din sista kåsa?– Det är jag ganska övertyga om, det känns så just nu. Nu har jag nått mitt mål.

Bergshamrabröderna Emil och Tim Johansson tog sig också i mål i kåsan. De slutade på 15:e respektive 17:e plats i juniorklassen.

Joakim Ljunggren, Karlskoga EK, vann kåsan för femte gången och klev också in i Kåsaklubben.