Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lennart Rohdins fruktröra är rutten

Annons

Lennart Rohdin (L) har en gång varit statssekreterare och haft ansvaret för ett av de i särklass mest vanskötta politikområdena i Sverige i modern tid, nämligen asyl- och immigrationspolitiken.

Anmäl text- och faktafel

Det fick vi nyligen ett bevis på när 5000 ensamkommande tvingas leva på gatan på grund av en mycket bristfällig lagstiftning, och även i samband med den skarpa u-sväng i asylpolitiken som genomfördes i bred politisk enighet i november 2015. Sverige fick då EU:s hårdaste asylpolitik.

Lennart Rohdin ägnar 20 procent av sin debattartikel i NT till rena personangrepp. Det imponerar inte.

Han borde istället ha rannsakat sitt politiska intellektuella bagage med eftertanke och reflektion om varför politiken gick så snett. Men det gör han knappast utan han fortsätter i samma spår med sin dogmatiska humanism.

Den misslyckade asyl- och migrationspolitiken har fått allvarliga samhälleliga konsekvenser inom en rad samhällsområden och framför allt inom det politiska fältet med framväxten av ett populistiskt och nationalistiskt parti, nämligen Sverigedemokraterna. Det visar sig nu tydligt för väljarna när det gäller regeringsbildningen, där de sju övriga partierna verkar totalt oförmögna att lösa uppdraget från väljarna att bilda regering och ta ansvar för en politisk situation de själva bär ansvaret för genom sin misslyckade asylpolitik.

Lennart Rhodins oförmåga att granska och analysera politiken inom sitt område är häpnadsväckande för att komma från en före detta statssekreterare. Lennart Rohdins hemkokade ruttna fruktröra lämnar mycket i övrigt att önska.

Peter Gerdman, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel