Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lennart Rohdins fruktröra är obegriplig

Annons

När jag granskar Lennart Rohdins meritförteckning finner jag att han har haft flera politiska uppdrag med anknytning till migrations- och integrationspolitiken. Han har bland annat varit statssekreterare i Bildtregeringen och politisk sakkunnig i migrationsfrågor 2007-2010 hos minister Nyamko Sabuni i Reinfeldts regering förutom att han har varit riksdagsman.

Anmäl text- och faktafel

Dessutom har han haft flera anställningar i statsförvaltningen med indirekt eller direkt anknytning till ämnesområdet. När Lennart Rohdin påstår i NT att ”Gerdman är mer ansvarig än jag” då har han för länge sedan passerat saklighetens gräns och gått in i fablernas värld.

Jag har försökt att granska Lennart Rohdins inlägg för att finna uppgifter från honom, som trots allt måste betraktas som initierad på migrationsområdet, om vad som egentligen gjorde att den svenska migrations- och integrationspolitiken till slut havererade. Det enda fynden jag hittar är när han skriver i NT ”Ett viktigt skäl är bristen på politiskt ledarskap 2015”. Han anför också i samma artikel att resursbristen i samhället utgjorde ett annat skäl till att migrationspolitiken havererade 2015 och han jämför med situationen i början av 1990-talet då det till exempel fanns bostäder ”att inkvartera nyanlända i”. Lennart Rohdin avslutar samma artikel ”vilket 2005, 2015 och 2018 visat att vi inte alls har beredskap eller marginaler för. Då blir det kris”.

Längre än så kommer jag inte i analysen av Lennart Rohdins grumliga texter och tänkande. Menar han att Sverige skall stå färdigt med välfärdsresurser så att landet på 4-5 år kan ta emot 400 000 immigranter, eller vad menar han egentligen?

Lennart Rohdins fruktröra är inte bara rutten, den är också helt obegriplig.

Peter Gerdman, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel