Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Lebedevs är värd en chans till"

Förra veckan debuterade unge letten Andzejs Lebedevs för Rospiggarna. I kväll får han åter chansen när ett formstarkt Indianerna gästar Parken.– Lebedevs är helt klart värd en chans till, säger Mikael Teurnberg, lagledare i Rospiggarna.

Veckan som gick presenterade sig Andzejs Lebedevs i rospiggsvästen. Först hade letten en tung afton borta mot Elit Vetlanda (1 poäng), för att sedan köra upp sig hemma mot Ikaros Smederna (3 poäng).

– Lebedevs hade lite oflyt mot Smederna, det hade kunnat bli fler poäng. Det är inget fel på hans fart och han har en bra ”killer instinct”. Lebedevs avslutade bra med en heatseger och gjorde verkligen inte bort sig, säger Teurnberg.

– Jag tänker på framtiden, jag tror det finns en bra utveckling i Lebedevs. Får han åka några fler bra varv i Parken tror jag att det kan bli riktigt bra.

Med Lebedevs i laget petas Grzegorz Walasek, precis som mot Smederna.

– Han har inte fått till det i Parken hittills och nog plockats minst poäng, men det kommer fler chanser för Walasek.

Rospiggarnas startordning förändras till kvällens match. Kim Nilssons snitt har höjts och därmed blir han ordinarie förare och i stället kör Jonas Davidsson på reservplats tillsammans med Chris Harris.

– Det är ett riktigt starkt reservpar, och det kanske innebär att Jonas får några lättare heat så han kommer i gång mer. Jag tycker att vi ska ha lite fördel i reservheaten i kväll, säger Teurnberg.

– Alla i laget förutom Andreas (Jonsson) och Mads (Korneliussen) har kört på reservplats i år, och det kommer nog att fortsätta att svänga om vilka som är våra reserver.

Indianerna kommer till Parken med tre raka hemmasegrar i bagaget. Och det har blivit tre storsegrar mot Västervik, Piraterna och Dackarna. Men Kumlalaget väntar fortfarande på första bortasegern, tre förluster hittills.

– Indianerna är ett ruggigt bra lag som är oerhört formstarkt. Kenneth Bjerre, Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck åker bra just nu, säger Teurnberg.

– Och Niels-Kristian Iversen vann GP-tävlingen i Köpenhamn i lördags.

Senast lagen möttes, i omgång 2, vann Rospiggarna överraskande med 47–42 i Kumla. Rospiggarna har alltså fem upp på Indianerna i kampen om bonuspoängen.

– Mycket står på spel i kväll, det är en fempoängsmatch. Vi är två poäng före Indianerna just nu i tabellen och vinner vi blir det tre, förlorar vi är Indianerna en poäng före.

Noterbart är att fjolårssuccén i Rospiggarna, Joel Andersson, är tillbaka i Parken men i Indianernas väst.

– Nyckeln för oss blir att börja matchen bra och att starterna fungerar. Reservheaten blir också viktiga, och sedan måste våra bästa förare hota deras toppar.

– Alla åkte bra senast mot Smederna och det var starkt av oss att vinna efter två raka förluster. Jag hoppas vi kan fortsätta i samma stil i kväll, säger Teurnberg.

NT har sökt Indianernas lagledare Dalle Andersson Bäckström.

Matchguide

Vad: Rospiggarna–Indianerna, omgång 9 i elitserien

i speedway.

När: I kväll klockan 19.

Var: Parken, Hallstavik.

NT tippar: 46–44.

NT-sporten är på plats i Parken och liverapporterar på norrteljetidning.se/live.

Rospiggarna1. Andreas Jonsson (kapten).

2. Kim Nilsson.

3. Mads Korneliussen.

4. Timo Lahti.

5. Andzejs Lebedevs.

6. Chris Harris.

7. Jonas Davidsson.

Indianerna1. Fredrik Lindgren (K).

2. Antonio Lindbäck.

3. Piotr Protasiewicz.

4. Kenneth Bjerre.

5. Niels-Kristian Iversen.

6. Joel Andersson.

7. Mikael Max.