Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lazar visade vägen för Norrtelje BF

Ryssen bäst på plan när Norrtelje slog Uppsala Bois 6-3 (3-1)

Norrtelje BF tog en rättvis hemmaseger mot Uppsala Bois på lördagseftermiddagen. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna antyder och först på övertid avgjordes tillställningen definitivt. Med vinsten närmar sig Norrtelje toppen i division 1.

Dmitry Lazar som återvänt till Norrtelje gjorde hemmadebut för säsongen och visade vilken tillgång han blir i offensiven. Gästerna som satsade på kontringar tog ledningen i den 12:e minuten men sedan var det dags för den vindsnabbe ryssen.  I den 25:e minuten kom han på genombrott på högerflanken och hittade in till Niclas Gustavsson som kvitterade. Daniel Gustavsson satte 2-1 minuterna senare innan Lazar utökade till 3-1 kort före halvtid.

I andra halvlek ryckte Uppsala Bois upp sig och sista minuterna blev nervösa för Norrtelje. I ställningen 4-3 var gästerna ytterst nära att kvittera i den 87:e minuten, men i stället kunde Norrtelje utöka sin ledning på övertid till 6-3.

- Det var en tuff match och vi spelade inte som bäst. Jag åkte på en felaktiv utvisning i den 80:e minuten och det var nervöst att sitta bredvid och se slutminuterna. Men skönt att vi höll undan och jag tycker vi visade bra tålamod i andra halvlek, säger Dmitry Lazar.

Division 1 östra

Norrtelje BF - Uppsala Bois 6-3 (3-1)

Norrteljes mål: Niclas Gustavsson, Daniel Gustavsson, Dmitry Lazar, Niklas Modig (straff), Jonathan Kuusela, Johan Redenius.