Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil körde vilse, backade i diket 

En utländsk lastbil körde vilse på Rådmansö och fick bärgas, en krock vid Alhamrastugan på 77:an och ett antal dikeskörningar.

Annons

Årets första snökaos orsakade inte några större olyckor enligt räddningstjänst, polis och bärgare i Roslagen.

Fram till 16.00 på lördagen hade polis och räddningstjänst endast fått rycka ut till en olycka på 77:an vid Alhamrakorsningen. (se separat artikel)

Däremot hade bärgarna något mera att göra.

- Fast det har inte varit någon panik, säger Torbjörn Hanqvist på Falks bilbärgning.

Det har varit mycket halt över hela Roslagen påpekar han men det är främst utefter kusten som bilarna fått så stora bekymmer att de kanat i diket.

 - Vi har bland annat haft ett par i Bergshamra, säger han.

Hos Assistancekåren har det också varit relativt lugnt enligt Lollo Kauppinen som räknar till färre än tio bärgningar på grund av halkan.

Inte i något fall förutom vid Alhamrastugan på 77:an har det blivit några större skador på bilarna.

- Vi har dragit upp dem ur diket och sedan har de kört vidare, säger Torbjörn Hanqvist.

Det blev inte heller några större skador, förutom möjligtvis skadat självförtroende hos chauffören, på den utländska lastbil med trailer bakom som kommit via hamnen i Kapellskär och som förirrade sig in på fel väg vid Gillberga på Rådmansö.

Chauffören skulle leverera varor - oklart vart - men råkade köra in i ett sommarstugeområde. Bilen kom till en återvändsgata som det inte gick att vända på och tvingades backa tillbaka varpå bilen gjorde ett besök i diket.

Enligt SMHI kan det komma mera snö framåt natten.Klass1 varningen kvarstår.