Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larvigt projekt klart i Hallstavik

15 meter lång stickad larv har engagerat barn och vuxna i Hallstavik. Onsdag den 23 april blir det invigning.

Nu är larven mätt. Den blev 15 meter lång och är nu uppstoppad med fyrtio kuddar. Den 23 april blir det larvjippo på biblioteket i Hallstavik. Då kommer larvforskaren Rasmus Hovmöller på besök och pratar om fjärilar och riktiga larver visas för förskolebarnen.

Anna Mätlik, barn- och ungdomsbibliotekarie, uppskattar att 100 barn och vuxna varit med och stickat på den hungriga larven i flera månader.

Larvprojektet föddes hos biblioteket under hösten i samband med att personalen läste bilderboken ”Den hungriga larven” skriven av författaren Eric Carle. Personalen bestämde att vem som helst skulle få vara med och sticka på larven.

Förskolor, skolor och vuxna engagerade sig i larvstickningen och inget barn i Hallstavik lär ha missat larvens tillväxt.

Den är 15 meter lång och stoppades upp av personal och besökare häromkvällen på biblioteket. Inte nog med det, hela 34 par larvfötter skulle också sys på den långa larven.

Projektet har spritt stor glädje bland unga och gamla och på världsboksdagen den 23 april blir det invigning.

– Vi får då besök av en larvforskare. V i får hit levande larver så att barnen kan följa utvecklingen från larv till puppa och till sist fjäril, säger Anna Mätlik.

Larven kommer att bestå av cirka 30 sittplatser. Den ska användas i samband med sagoläsning på biblioteket i Hallstavik.