Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om skott mot skola

På tisdagen larmades polisen om att en eller flera maskerade personer sköt mot en skola i Norrtälje.

Polisen fick larmet vid 12-tiden och åkte genast med flera patruller till Montessoriskolan på Stockholmsvägen. Flera barn tyckte sig ha sett både vapen och maskerade män på en balkong tvärs över vägen och några hade även uppfattat att det avlossats skott mot skolan. Flera av barnen blev jätterädda.

- Barnen hade sett ett par personer stå på balkongen i ett hus mittemot. Personerna hade masker av något slag och man uppfattade det som om de hade någon slags vapen, säger Ola Lindgren, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Polisen gjorde omgående en husrannsakan i bostaden och fann där två män i 20-årsåldern, men inga vapen. De båda männen erkände att de stått ute på balkongen och skrikit och levt om, men menade att de absolut inte hade viftat med några vapen.

Innan polisen avslutade insatsen fick de två unga männen sig en rejäl åthutning om det olämpliga i deras "lek".

- De var initialt misstänkta för vapenbrott men då vi inte har kunnat hitta några vapen kommer de misstankarna att skrivas av, säger Ola Lindgren.