Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare och rektorer åker till Indien

Ett 20-tal lärare och rektorer från Norrtälje kommun ska göra en ideell studieresa till Indien i jul.

– Det ska bli inspirerande, vi ska följa de indiska lärarna i deras undervisning och besöka skolor. Våra pedagoger ska hålla workshops med lärare i matematik, engelska och naturorienterande ämnen, säger Britta Algulin, projektledare i Norrtälje kommun.

Hon är van indienresenär och initiativtagare till resan som görs under jullovet.

Hon är också vän med rektorn på skolan där lärarna ska hålla workshops.

Samma rektor har tidigare besökt några skolor i Norrtälje kommun och blev då intresserad av den svenska skolans sätt att undervisa. Därför bjuder hon nu in de svenska lärarna.

– I Indien är undervisningen mer teoretisk och traditionell, ofta på en hög nivå. Vi ska bidra med det vi är bra på, som att få elever att samarbeta, diskutera, arbeta praktiskt och tänka kritiskt, säger Algulin som menar att det indiska skolsystemet är oerhört segregerat.

– Det finns rika skolor med hög kvalitet. I andra änden finns skolor med små resurser där barn från fattiga familjer går. Skolan vi ska arbeta på har ingen möjlighet att ge lärarna någon fortbildning. Därför är detta pedagogiska utbyte värdefullt för dem, säger Algulin.

Ulrika Gustavsson, no-lärare från Hallsta skola ska åka med.

– Det ska bli inspirerande och lärorikt, säger hon.