Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget satsar 13 miljoner på barn och unga med autism och Aspergers

Stockholms läns landsting har beslutat att utöka stödet för alla barn och unga med till exempel autism eller Asperger.

Enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna gör man nu en mångmiljonsatsning för att bygga ut habiliteringen för barn och unga med diagnos inom det så kallade autismspektrumet.

– Vi ser behov av att möta varje barn utifrån hans eller hennesförutsättningar. Nu skjuter vi till 13 miljoner kronor för att täcka in alla åldersgrupper, säger Ella Bohlin (KD) i pressmeddelandet.

Till stor del handlar stödet om att lära sig mer om vad de olika funktionsnedsättningarna innebär på ett individuellt plan för att kunna anpassa och strukturera vardagen.

– Många har frågor om situationen i skolan eller hur familjen ska göra med det sociala samspelet. Jag tycker det är väldigt viktigt att barnen får de här insatserna så att de får så bra förutsättningar som möjligt i livet, säger Ella Bohlin i pressmeddelandet.